Румен Радев ще посети Варна утре

Румен Радев ще посети Варна утре

Румен Радев ще посети Варна на 15 юни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът ще се срещне с кмета Иван Портних и неговия екип в сградата на Община Варна.

В сградата на Радио Варна държавният глава ще разговаря с културни дейци от града.

В Аулата на Икономическия университет президентът Румен Радев ще участва в инициативата на Европейската комисия "Граждански диалог".

Президентът ще придружава европейският комисар по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич, който ще гостува във Варна на 15 юни. Той ще посети морския град по повод Националната младежка среща "Младежки пространства".

Тя се организира от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и Община Варна, дирекция "Образование и младежки дейности" и в партньорство със сдружение "Варна - Европейска младежка столица", Национален младежки форум и MoveBG. Срещата ще бъде открита на 15 юни от 10:00 ч. в зала Черно море на хотел "Черно море" във Варна.

Събитието ще се проведе в периода 14 юни - 18 юни, а Варна е избрана за домакин на срещата, защото тази година е носител на престижния приз Европейска младежка столица, който се дава от Европейския младежки форум.

По време на откриването на Националната среща европейският комисар по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич ще приветства младежите и допълнително ще развие темата в европейския контекст за развитие на младежка работа и неформално учене в младежките пространства. Участниците ще имат възможността да се включат в дискусия, част от инициативата на Европейската комисия "Граждански диалог", инициирана от самият Наврачич, с участието на Президента на Р. България Румен Радев по-късно същия ден от 15:30 ч. в Икономическия университет.

За осми път националната среща ще събере повече от 150 представители на младежкия сектор в страната, голяма част от тях управляващи младежки пространства в страната и отговорни за реализирането на политики институции, за да дискутират теми от широк обществен интерес. Гости ще бъдат представители на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Италиански младежки форум и др. 

В събота ще се проведе 13-тото Национално младежко изложение, в рамките на което ще се проведе дискусия с участнците в срещата на тема Черноморски младежки център и неговото изграждане във Варна. Сдружение "Варна - Европейска столица" ще се включи в изложението със свой щанд, а нейни представители ще участват в дискусията, чиято тема е едно от ключовите направление по програма "Варна - Европейска младежка столица".

Източник: https://www.varna24.bg/novini/varna/Rumen-Radev-shte-poseti-Varna-utre-729184

Новини

Национална младежка конференция  “МЛАДИТЕ ХОРА В ЕВРОПА - КАКВО СЛЕДВА?”

Национална младежка конференция “МЛАДИТЕ ХОРА В ЕВРОПА - КАКВО СЛЕДВА?”

Структурен диалог на тема „Младите хора в Европа - какво следва?“ - 30 ноември до 2 декември 2017 г. в гр. Варна - Европейска младежка столица 2017.

Манифест “Бъдещето на Европа”

Манифест “Бъдещето на Европа”

От младите хора на Европейската младежка конференция по структурен диалог в Малта

Еврокомисар Тибор Наврачич: Варна е младежки град

Еврокомисар Тибор Наврачич: Варна е младежки град

Еврокомисарът съобщи още, че предстои обсъждането и приемането на нова Стратегия за младежта в Европейския съюз. Той допълни, че е много важно да бъде чуто мнението на младите хора при формирането на младежките политики за следващите години.

Варна - домакин на Националната младежка среща

Варна - домакин на Националната младежка среща

Известна още като „национален дебат във Варна“, тя цели да събере на едно място над 120 активни млади хора – представители на младежки организации, експерти от различни институции на европейско, национално и регионално ниво, които заедно да работят в посо

Тутракан е домакин на среща на над 30 младежки организации

Тутракан е домакин на среща на над 30 младежки организации

Инициативата е на Националния младежки форум